Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно обладнати місця для відпочинку в лісах, де будуть створені умови для збору сміття

Необхідно обладнати місця для відпочинку в лісах, де будуть створені умови для збору сміття

Як наголосив сьогодні в ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, щоб досягти чистоти в лісах області, необхідно обладнати місця для відпочинку вздовж основних доріг. За його словами, цей досвід вже кілька років успішно використовує Бєлгородська область. «У Бєлгороді вже кілька років тому комерційним організаціям - кафе та іншим установам громадського харчування - дозволили на свята у місцях масового відпочинку організувати продаж продукції та облаштувати місця, в тому числі і для збору ТПВ. Добре і підприємцям, і відпочиваючим - люди знають, що вони приїжджають в улюблене місце, там можна придбати продукти харчування, посмажити шашлик, є місце, де руки помити, куди сміття викинути. Завдання влади - створити умови і для відпочиваючих, і для тих, хто за ними прибирає, а також проводити профілактичну роботу, щоб люди після себе збирали сміття», - підкреслив голова області.

За його словами, також організаційного вирішення потребує і проблема сміття вздовж основних магістралей, зокрема, Бєлгородської траси.

«Там покупці з ринку біля станції метро «Барабашово» викидають папір, картон, упаковку. Це вторсировина, і можна організувати людей, які будуть її здавати і утилізувати», - сказав Михайло Добкін і зазначив, що керівництво області готове надати повне сприяння в цьому питанні.