Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ході «Дня довкілля» була прибрана територія 187 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань

У ході «Дня довкілля» була прибрана територія 187 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань

Як повідомив в ході наради, присвяченій ходу акції «За чисте довкілля», перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у всеукраїнському суботнику «День довкілля», який відбувся 20 квітня, взяли участь 287 тис. 306 жителів Харкова і області, у тому числі 69 тис. 628 школярів та студентської молоді. Брало участь 5118 підприємств, установ, організацій різних форм власності, було задіяно 842 одиниці техніки та механізмів. За його словами, виконано значний обсяг робіт з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій у населених пунктах: впорядковано і очищено від торішнього листя і сміття 484,2 га прибудинкової і внутрішньоквартальної території; ліквідовано 337 несанкціонованих звалищ; висаджено 30 тис. 648 дерев і 16 тис. 440 кущів.

У рамках «Дня довкілля» приведена в належний стан територія 328 кладовищ, облагороджена територія 187 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань. У ході суботнику також були проведені роботи з санітарної очистки лісопаркових зон, лісосмуг та придорожньої території вздовж магістральних доріг, інші роботи з благоустрою та наведення порядку.

З метою інформування та залучення громадськості до участі у заходах «День довкілля» в облдержадміністрації, райдержадміністраціях та міськвиконкомах міст обласного значення працювали «гарячі лінії».