Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна прагне посісти своє місце на політичній карті світу

Україна прагне посісти своє місце на політичній карті світу

Зміни, які відбулися в світі за останні 5 років, поява нових сильних держав і втрата впливу старими лідерами, говорить про те, що кожна країна зобов'язана реалізувати себе в нових умовах. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком. «Вже повних 3 роки завдяки чіткій і послідовній позиції Президента України Віктора Януковича наша країна прагне посісти своє місце на політичній карті світу. Нам дуже комфортно сьогодні вести і діалог, і бізнес з тими державами, з якими ми багато десятиліть були в одній братній сім'ї. У нас одна мова, дуже інтегровані економіки, одні транспортні коридори і дуже схожі законодавства, тому бізнесу легко знаходити спільну мову. З іншого боку, це вже відомі ринки, і необхідно завойовувати нові», – підкреслив він.

Губернатор також повідомив, що в даний час Україна має всі можливості більш глибокої інтеграції в європейське співтовариство – цю позицію сьогодні підтримує Верховна Рада і переважна більшість жителів нашої країни.

У той же час Михайло Добкін підкреслив, що є прихильником просування на захід не на шкоду зв'язків з державами, з якими вже склалися дружні і торгові відносини. За його словами, сьогодні вже не заперечується членство України в Євразійському економічному співтоваристві, а йде пошук правильного формату участі.

«Я думаю, це вже свідчення того, що Україну не виключають з цих процесів через інтеграцію до Європи», – додав він.