Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Використання синтетичного газу на Харківщині дозволить досягти серйозної економії коштів у комунальному господарстві області

Використання синтетичного газу на Харківщині дозволить досягти серйозної економії коштів у комунальному господарстві області

Як наголосив сьогодні в ході програми «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, установка в Харківській області системи з виробництва синтетичного газу дозволить значно економити енергоресурси.

«Ми маємо свою особливу систему центрального опалення в Харкові, виробництво теплової енергії, її транспортування вимагають набагато більших коштів, ніж якби це були локальні котельні. Ми не можемо сьогодні цю систему на 100% змінити, так влаштовано комунальне господарство нашого регіону. Воно не ідеальне, але дозволяє нам сьогодні безпечно проводити опалювальний сезон, швидко подавати тепло у всі будинки, але не дозволяє повною мірою економити газ і теплову енергію. Тому ми змушені шукати альтернативні джерела енергії, і одне з них - це синтетичний газ. Установка, яка буде побудована у нас, дасть нам можливість суттєво економити», - сказав голова області.

Установку планується побудувати за кредитні кошти, отримані за домовленістю між Україною та Китайською Народною Республікою.

Теги