Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові планується реалізувати проект «Харківський інкубатор підприємництва – шанс для випускників професійних курсів місцевих навчальних закладів»

У Харкові планується реалізувати проект «Харківський інкубатор підприємництва – шанс для випускників професійних курсів місцевих навчальних закладів»

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Савіна з представниками польсько-української фундації співпраці ПАУСІ. У заході також взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал та заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ОДА Денис Ткачов. Під час зустрічі представниками польсько-української фундації співпраці ПАУСІ був представлений проект «Харківський інкубатор підприємництва – шанс для випускників професійних курсів місцевих навчальних закладів», який протягом 2013-2014 років планується реалізувати спільно з Харківською національною академією міського господарства.

«Нам дуже приємно, що ви зацікавлені у співпраці з Україною. Харківська область є столицею студентства. Щороку у вищих навчальних закладах Харківщини в середньому навчається 300 тисяч студентів. Це досить велика кількість. Харківська національна академія міського господарства - один з кращих університетів Харкова. Я вам вдячний за те, що ви з нами співпрацюєте. Будь-яке співробітництво призводить до розвитку. Тому ми підтримаємо ваші ідеї», - сказав Євген Савін гостям.

В рамках проекту пропонується створення бізнес-інкубатору у ХНАМГ для студентів переважно інженерних спеціальностей, передача польського досвіду організації бізнес-інкубатору в дуже подібному польському ВНЗ - Академії Гірничо-Металургійній у Кракові; заплановано спільні семінари для студентів у ХНАМГ за участі представників бізнес-інкубаторів Польщі; проведення навчальних візитів до Польщі для різних цільових аудиторій бізнес-інкубатору, приїзд польських експертів бізнес-інкубатору до ХНАМГ для спільної організації процесу та заходів протягом двох років реалізації проекту.

Існує також можливість долучити до проекту такий напрямок, як відкриття спільних спеціальностей між ХНАМГ та Академією Гірничо-Металургійною у Кракові (AGH) з міжнародним сертифікатом та навчанням в Україні та Польщі, денним, заочним, післядипломним начанням.

Теги