Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка картин молодих харківських художників «Майстерня»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка картин молодих харківських художників «Майстерня»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося урочисте відкриття виставки творів харківських художників – студентів 4-го курсу Академії дизайну і мистецтв. «Майстерня» об'єднує роботи 11 молодих художників та їх куратора, старшого викладача кафедри монументального живопису Академії Дар'ї Хрісанфової. В експозиції представлені картини, виконані в різній техніці і манері. Як зазначила куратор, основним завданням виставки було винести на суд глядачів не академічні, а творчі роботи майбутніх художників.

«Це один з найцікавіших проектів, які коли-небудь намагалися здійснити студенти-монументалісти. Ми хотіли показати, що вміємо працювати творчо. Поряд із заняттями живописом і академічним малюнком, вивченням соціальних предметів, студенти мислять і творять вільно. Вони ще не закінчили Академію, але вміють бути сучасними, реалізовуючи свою академічну школу на практиці. Тут представлений ​​не тільки живопис на полотні, але картини на дерев'яній дошці, об'ємні структурні композиції, які виконані в різній техніці і з застосуванням різних матеріалів – графіто, мозаїка, вітраж. Нам хотілося показати, наскільки сучасний монументальний живопис буде цікавим, перш за все, людині. Перша умова цього живопису – те, що він особистісний», – заявила  Дар'я Хрісанфова.

Куратор подякувала галереї «Бузок» за можливість представити роботи студентів широкій публіці – вони раніше не виставлялися в галереях міста, тільки у стінах Академії. Вона підкреслила, що тут картини зможуть побачити жителі міста, небайдужі до мистецтва.

Виставка триватиме 2 тижні, в експозиції близько 50 робіт художників Дар'ї Хрісанфової, Олександра Анохіна, Артура Анохіна, Олександри Архангельської, Катерини Вільховецької, Олександри Євсюкової, Юлії Ільїної, Андрія Савченка, Олексія Постульги, Івана Шульгіна, Бо Чжана і Й Тан.

Теги