Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проведені роботи з прибирання та благоустрою 893 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань (оновлено)

На Харківщині проведені роботи з прибирання та благоустрою 893 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань (оновлено)

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у всеукраїнському суботнику «День довкілля», який відбувся 20 квітня, взяли участь 287 тис. 306 мешканців Харкова та області, у тому числі 69 тис. 628 школярів та студентської молоді. Брало участь 5118 підприємств, установ, організацій різних форм власності. У проведенні робіт було задіяно 842 одиниці техніки і механізмів.

Виконано значний обсяг робіт з благоустрою та санітарної очистки місць загального користування, а також з озеленення територій у населених пунктах: впорядковано і очищено від торішнього листя і сміття 484,2 га прибудинкової і внутрішньоквартальної території; ліквідовано 337 несанкціонованих сміттєзвалищ; висаджено 30 тис. 648 дерев та 16 тис. 440 кущів.

Під час суботника також виконано роботи з упорядкування узбіч і лісонасаджень вздовж доріг як силами дорожніх підприємств, Служби автомобільних доріг у Харківській області, так і силами місцевих організацій, установ, жителями сіл, селищ, міст. Було зачищено 94,8 га території вздовж магістральних доріг з приведенням до належного санітарного стану автопавільйонів, бортового каменю та побілкою стовбурів дерев.

В рамках акції «За чисте довкілля» проведені роботи з прибирання та благоустрою 893 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, а також 1561 кладовища. Прибрано 522 парка та сквери загальною площею 31,5 тис. кв. м.