Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В кожному районі та місті Харківської області планується відкрити Центр надання адміністративних послуг

В кожному районі та місті Харківської області планується відкрити Центр надання адміністративних послуг

Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації за участю представників Центру надання адміністративних послуг м. Харкова проведено «круглий стіл» з керівництвом районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення. Основним питанням, яке розглядалося на заході було створення центрів надання адміністративних послуг в районах і містах області відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги».

За словами заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Дениса Ткачова, Харківська область є одним з лідерів в соціально-економічному розвитку регіонів України. У 2011 році в Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр. Такі ж центри ефективно діють в кожному місті та районі області. У 2012 році відкритий Центр надання адміністративних послуг, який об'єднаний з Єдиним дозвільним центром і, за підсумками оцінювання Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Президентові України, набрав максимальну кількість балів, що відповідає першому місцю серед регіонів. У роботі Центру беруть участь 60 суб’єктів надання адміністративних послуг, які надають більше 150 адміністративних послуг. Таких послуг у найближчий час буде близько 220.

«Сьогодні наше головне завдання - відкрити такі центри в районах і містах області, забезпечити їх ефективну роботу з метою створення цивілізованих умов для жителів і підприємницьких структур та виключення корупційної складової в процесі оформлення послуг, що надаються державними органами», - сказав Денис Ткачов.

Також учасникам «круглого столу» були надані консультації щодо створення центрів надання адміністративних послуг та визначені пріоритети надання адміністративних послуг на районному рівні.

Теги