Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Такі соціальні об’єкти, як Центр матері і дитини, мають бути в постійному полі зору органів влади

Такі соціальні об’єкти, як Центр матері і дитини, мають бути в постійному полі зору органів влади

Як підкреслив сьогодні в ході прес-туру до Харківського обласного центру матері і дитини заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі в Україні розвитку соціальних проектів приділяється багато уваги на державному рівні. За його словами, тільки за таких умов можлива ефективна діяльність таких об’єктів, як Харківський обласний центр матері і дитини.

«Дуже важко працювати, коли в органів влади немає зацікавленості, тому що виникають складнощі з фінансуванням і з нормативно-правовою базою. На сьогодні Президент України вийшов з ініціативою щодо створення максимально сприятливих умов для перебування матерів з дітьми, які опинилися в складних обставинах, а також для вагітних жінок, в яких є проблеми з їхнім майбутнім. Це означає, що сьогодні дане питання взяте під персональний контроль Президента України, що сьогодні немає труднощів з фінансуванням таких закладів. За такими закладами є майбутнє, але розвиток їх буде мати позитивний ефект лише у тому випадку, коли створення таких будинків не буде формалізованим. Такі соціальні об’єкти мають бути в постійному полі зору органів влади. Соціальні ініціативи Президента – ковток свіжого повітря у фінансуванні, приділенні уваги такому соціальному закладу, як центр матері і дитини», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, наразі в обласному Центрі матері і дитини зросло фінансування до 675 тис. грн., немає проблем із виплатою зарплати та організацією харчування, а також виплатою соціальної допомоги жінкам, які там перебувають.

Теги