Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році на реалізацію в області пілотного проекту з впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії виділено 12 млн. грн.

У 2013 році на реалізацію в області пілотного проекту з впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії виділено 12 млн. грн.

На Харківщині успішно реалізується пілотний проект з впровадження граничного рівня цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби. Для функціонування системи референтних цін і забезпечення хворих медикаментами за пільговими рецептами області виділено 12 млн. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  «У всій Україні нас сьогодні ставлять в позитивний приклад щодо освоєння коштів – ми освоїли біля 80% виділених грошей. У минулому році це було декілька мільйонів, на цей рік це вже 12 млн. грн., з них 5 млн. грн. іде на місто Харків пропорційно до кількості людей, які знаходяться на диспансерному обліку. 85% складає рівень освоєння коштів в районах Харківської області, 17 районів використали всі кошти на 100%. Але, на превеликий жаль, у місті Харкові за 2012 рік не до кінця була організована робота і не повною мірою відбулося освоєння», – зазначив заступник губернатора.

Він висловив впевненість, що у 2013 році всі недоліки минулого року будуть виправлені, і Харківщина продемонструє гідні результати впровадження пілотного проекту.

Теги