Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Третя Всеукраїнська виставка станкової графіки відкрилася у Харкові

Третя Всеукраїнська виставка станкової графіки відкрилася у Харкові

Сьогодні у Будинку художника відкрилася третя Всеукраїнська виставка станкової графіки. Участь у відкритті взяли голова правління Харківської організації Національної спілки художників України, Народний художник України, академік, професор Віктор Ковтун, головний художник м.Харкова Світлана Дуденко, викладачі та студенти Харківської державної академії дизайна та мистецтв. За словами Віктора Ковтуна, сьогоднішня виставка навіть не всеукраїнська, а міжнародна, бо об’єднала 250 художників з 15 областей України, Санкт-Петербургу, Москви, Брянська, Бєлгорода та ін. На двох поверхах Будинку художника представлено 380 робіт. Від студентів художнього училища до поважних метрів–митців.

«Фундамент будь-якого мистецтва - це малюнок. Як вміють малювати художники України - і дає відповідь ця виставка. Тут представлені всі види графіки і жанри, всі техніки. Від портрета до ескізу, від начерку до картини, пейзажу. Звичайно, основна частина авторів - це представники харківської, дуже серйозної школи, яка має багаторічні традиції. У цьому році Харківській державній академії дизайну і мистецтв виповнюється 92 роки, стільки ж років і школі графіки», - сказав Віктор Ковтун.

Великого успіху виставці, всім авторам, особливо початківцям, побажала Світлана Дуденко.

«Я впевнена, що наш Харків як був Слобожанської школою, однією з найсильніших, напевно, так і залишиться. Ця виставка тому підтвердження. Я дуже рада, що у нас така кількість не тільки зрілих художників, але і талановитої молоді. І у них є всі шанси вирости і прославити наше чудове місто. А значить у нашого міста є майбутнє в мистецтві», - сказала головний художник Харкова.

Виставка працюватиме до 15 травня.