Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На оздоровлення дітей Харківської області у 2013 році виділяється 24,5 млн. грн. з Фонду соціального страхування

На оздоровлення дітей Харківської області у 2013 році виділяється 24,5 млн. грн. з Фонду соціального страхування

Останні роки Харківська область постійно є лідером з організації відпочинку та оздоровлення дітей – перше чи друге місце в Україні. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ефірі програми обласного телебачення «Час влади». Зокрема, цього року з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на оздоровлення на оздоровлення дітей Харківської області виділяється 24,5 млн. грн.

«Такої суми через Фонд соціального страхування у Харківській області ще ніколи не надходило. Ми змогли її отримати завдяки моєму колезі, заступнику голови ХОДА Ігорю Шурмі. Батьки, які працюють на підприємствах і є застрахованими особами, мають право на повну або часткову компенсацію вартості путівки. Сума достатня, це близько 9 тисяч 700 путівок, вартість яких Фонд соціального страхування у Харківській області зможе компенсувати на 30% », – зазначив заступник губернатора.

Євген Савін також повідомив, що всі діти соціально незахищених категорій Харківської області будуть забезпечені безкоштовними путівками на 100%. Також буде збільшено кількість коштів, що виділяються з районних бюджетів, що дозволить збільшити кількість придбаних путівок.

«Кількість проданих путівок – це гроші, які йдуть на відновлення і підтримку технічного стану таборів. Ми хочемо чітко ще до початку сезону розуміти, як завантажимо оздоровчі заклади. Уже зараз практично на 80% організовано завантаження харківських позаміських оздоровчих таборів. Це дуже важливо. Власники таборів повинні знати, скільки дітей вони візьмуть, а ми повинні знати, скільки дітей зможемо оздоровити. У них є базові цифри, вони можуть комплектуватися, укладати договори на постачання харчування і всього іншого», – підкреслив Євген Савін.