Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилася IV «Харківська туристична бієнале»

Відкрилася IV «Харківська туристична бієнале»

Сьогодні в приміщенні «Радмір – Експохол» відкрилася IV «Харківська туристична бієнале». У заході взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник голови Державного агентства України з туризму і курортів Валентина Гордієнко і представники дипломатичного корпусу.

«Щоб заманити туристів, необхідно себе рекламувати. Для цього потрібно хоча б знати, що у нас є: які пам'ятки, які можливості, які магніти, котрі послужили б нам силою для залучення туризму усередину нашої області. Була підготовлена ​​концепція розвитку туризму в Харківській області, були дані завдання тим районам, які максимально вигідно відрізняються тими чи іншими перевагами. Сподіваюся, що виконана робота дасть свій позитивний результат, оскільки ніщо так не наповнює місцеву казну, як добре розвинений туризм. Я це чув і в Об'єднаних Арабських Еміратах, і в Берліні, тих містах, де економіка достатньо сильна, і однією з великих складових поповнення дохідної частини бюджету там є саме туризм. Тому завдання влади - створити умови. Будуть умови - будуть і туристи», - сказав Михайло Добкін.

В рамках заходу понад 60 учасників представили туристичні об’єкти регіону (музеї, садиби сільського зеленого туризму), а також складові туристичної інфраструктури Харківської області (об’єкти готельного та ресторанного бізнесу). Серед учасників виставки – оператори в’їзного та виїзного туризму Харківської області, представники відділів культури та туризму районних державних адміністрацій області та міста, туристичні агенти, ресторатори.

Особливістю IV «Харківської туристичної бієнале» є акцент на перспективи розвитку зеленого сільського туризму у Харківському регіоні.

Теги