Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державний контроль якості та безпеки сільгосппродукції має найважливіше значення для забезпечення продовольчої безпеки будь-якої країни

Державний контроль якості та безпеки сільгосппродукції має найважливіше значення для забезпечення продовольчої безпеки будь-якої країни

Аграрний комплекс Харківської області, втім, як і будь-якого іншого регіону України, є найважливішою складовою частиною народногосподарського комплексу, а його роль у вирішенні задачі забезпечення продовольчої безпеки держави не можна порівняти з жодним іншим сектором економіки. Про це, відкриваючи роботу семінару «Державний контроль якості та безпеки сільськогосподарської продукції на території Харківської області», сказав директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов.

«Підрозділи Державної сільськогосподарської інспекції безпосередньо не зайняті в агропромисловому виробництві, але ваша роль у вирішенні тих завдань, які покладені на аграрний сектор, а головне – у вирішенні задачі забезпечення населення України якісними та безпечними продуктами харчування дуже велика.

Харківська обласна державна адміністрація цілком підтримує ідею проведення сьогоднішнього семінару, а враховуючи широке коло завдань, покладених на сільськогосподарську інспекцію, припускаємо, що цей семінар тільки відкриває череду собі подібних», – зазначив директор Департаменту.

У роботі семінару беруть участь представники територіальних органів Держсільгоспінспекції України, народні депутати України, представники районних державних адміністрацій Харківської області, Національної академії аграрних наук України, наукових установ у сфері агропромислового комплексу, Державного центру сертифікації і експертизи, зернопереробних підприємств та сільгосптоваровиробники Харківщини. Мета семінару – проведення роз’яснювальної роботи у сфері визначення показників якості та безпеки сільськогосподарської продукції і посівних якостей насіння сільськогосподарських культур на всіх етапах вирощування.

Теги