Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розпочинається робота над реформуванням місцевого самоврядування

У Харківській області розпочинається робота над реформуванням місцевого самоврядування

Як відзначив у ході наради з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні в Харківській області розпочинається робота над реформою. Будуть визначені умови, в яких вона буде відбуватися, запрошені до широкого обговорення громадськість, органи місцевого самоврядування, науковці, фахівці та експерти. «Єдиний шлях зрушити справу з мертвої точки – створити всі умови для експертів у питаннях місцевого самоврядування та самоорганізації населення, підключити до обговорення фахівців з фінансів, з земельних відносин, юристів і поставити такі акценти при обговоренні, щоб люди розуміли, про що йде мова, навіщо їм це потрібно і що вони отримають на виході», – підкреслив губернатор.

Він додав, що в даний час чітко прописані тільки повноваження секретаря міської ради та посадових осіб виконавчого комітету міської ради, більше жоден виконавчий орган місцевих рад не згадується.

«Про яку якісну послугу населенню можна говорити, якщо відповідальність не прописана і не прописано, хто це буде робити? Тому з розширенням прав органів місцевого самоврядування в обов'язковому порядку повинні бути прописані всі, хто приймає рішення місцевих громад і вирішує місцеві проблеми», – заявив Михайло Добкін.