Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На першому етапі реформування комунальних і державних ЗМІ видання будуть забезпечені державною підтримкою

На першому етапі реформування комунальних і державних ЗМІ видання будуть забезпечені державною підтримкою

На даний момент в Україні готується реформа державних і комунальних ЗМІ. Як наголосив сьогодні в ході семінару для редакторів районних ЗМІ керівник асоціації районної преси Костянтин Григоренко, відповідно до існуючої домовленості з керівництвом країни, реформу планується здійснювати поступово і з максимальною підтримкою від держави. Зокрема, на першому етапі засоби масової інформації, що реформуються, будуть отримувати певну фінансову допомогу.

«Ми на засіданні міжвідомчої робочої групи відстоювали питання підтримки реформованих ЗМІ на перехідному періоді . Такий світовий досвід - наші сусіди, які пройшли через реформування преси, та ж Польща або Хорватія, досі виділяють ЗМІ фінансову підтримку. Те ж саме у Франції, де під час кризи підтримували не конкретну газету, а всю галузь в цілому. У нас вже прорахована певна форма, я не знаю, як буде називатися ця допомога - державна субвенція або цільова дотація, але вона обов'язково буде», - підкреслив він.

У той же час Костянтин Григоренко звернув увагу редакторів районних ЗМІ на необхідність підвищувати власні доходи видання. Зокрема, йдеться про збільшення доходу від реклами, активізації роздрібного продажу газети.