Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» зустрів перших відвідувачів

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» зустрів перших відвідувачів

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрито першу художню виставку «Сім'я». В урочистому відкритті взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, а також автори представлених в експозиції картин: подружжя Вачаган Норазян та Євгенія Моргулян. «Я вважаю, що це найкраща галерея на даний момент в місті, і я дуже рада, що для першої виставки сюди запросили нас. Наша виставка називається українською мовою «Родина». Звичайно, мається на увазі сім'я, але якщо це прекрасне українське слово прочитати по-російськи, то це батьківщина. Це дуже важливе поняття для нас, адже Харківщина, Україна - це батьківщина для нас, а мала батьківщина - це сім'я. Цією виставкою ми хочемо сказати, що і в державі, і в родині має бути все добре», - сказала Євгенія Моргулян. «Чудово, що в місті з'явився такий блискучий новий майданчик. Хотілося б, щоб він наповнювалася новим змістом, новими виставками, адже цей центр багатофункціональний, тому я хочу побажати, щоб у всіх напрямках він активно працював. Я думаю, що задумів багато, і всі їх удасться втілити», - сказав у свою чергу Вачаган Норазян.

Після реконструкції в інформаційно-виставковому центрі було встановлено сучасне потужне обладнання, яке надає можливості для проведення різних заходів: виставок як українських, так і іноземних художників, презентацій, прес-конференцій. Також у галереї передбачається проведення майстер-класів з живопису, графіці, прикладному мистецтву та іншим видам творчості для дітей різних віків.

Довідка:
Вачаган Норазян – графік і живописець. Учасник всеукраїнських, всесоюзних, міжнародних і зарубіжних виставок з 1986 р. Персональні виставки Вачагана Норазяна неодноразово проводились в Україні та за її межами з 1986 р. Роботи знаходяться у фондах Союза художників Росії та України, музеях різних країн світу, Харківському художньому музеї, приватних колекціях.
Євгенія Моргулян – художник театру і телебачення. З 1987 р. працювала головним художником Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Учасниця всеукраїнських, всесоюзних і міжнародних виставок з 1986 р. Персональні виставки художниці неоднаразово проводились в Україні та за її межами.
Марія Норазян – графічний дизайнер та ілюстратор. Учасниця всеукраїнських, всесоюзних і міжнародних виставок та дизайнерських проектів з 2001 р. У 2006 р. разом з чоловіком Іллею Павловим стала засновником і партнером студії ГРАФПРОМ, є членом Української ассоціації дизайнерів-графіків «4-й БЛОК». Марія Норазян та Ілля Павлов нагороджені орденами «Серебрянный Близнец».