Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році в Харківській області було відкрито 28 нових дитячих садків

У 2012 році в Харківській області було відкрито 28 нових дитячих садків

 Про це сьогодні в ході наради з питання перспективи розвитку культурно-гуманітарної сфери в Харківській області повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «За 2012 рік нам вдалося відкрити по всій області, включаючи м. Харків, 28 нових дитячих садків. А якщо скласти ті дитячі садки, які були відкриті в 2011 році, то їх вже стало 58. Це вже практично радянські темпи. Також у 2012 році було відкрито 36 нових груп, що фактично забезпечило для 2880 малюків нові місця в дитячих садках. Ми зобов'язані відновити мережу дошкільних навчальних закладів. Це прямий вплив і на економіку, і на зайнятість населення, реальне поліпшення якості життя», - сказав голова області.

Крім цього, за його словами, в 2012 році вперше за багато десятиліть на Харківщині зареєстровано зростання народжуваності.

«Поки на 3,5%, але я впевнений, що ця тенденція збережеться, тому що, реалізовуючи проект Президента України «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства», наводячи порядок в системі охорони здоров'я, будуючи дитячі садки, ми даємо людям можливість давати нове життя більшій кількості дітей, ніж вони планували раніше. Побічно ми впливаємо на показники народжуваності в регіоні», - підкреслив Михайло Добкін.