Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Служба екстреної медичної допомоги на Харківщині щодня обслуговує близько 3,4 тис. пацієнтів

Служба екстреної медичної допомоги на Харківщині щодня обслуговує близько 3,4 тис. пацієнтів

У рамках робочого візиту до Харківської області Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав Центральну диспетчерську екстреної медичної допомоги. Там він ознайомився з роботою автоматизованої системи диспетчерського управління та з процесом впровадження автоматизованої системи організації, керування і контролю диспетчерської служби екстреної медичної допомоги міста Харкова з використанням можливостей сучасних інформаційних технологій.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, на основі досвіду Харківщини буде реорганізовуватися система надання екстреної медичної допомоги в усіх регіонах України.

«На базі нашого пілотного проекту за дорученням Президента України Віктора Януковича Державне агентство з національних проектів розробляє програму для всієї України. За основу взято наш досвід, але туди ще привносяться нові особливості, які зроблять більш якісними послуги швидкої медичної допомоги в країні», - сказав голова області.

Довідка: Служба екстреної медичної допомоги Харківської області об’єднує обласну оперативно-диспетчерську службу у складі регіональної диспетчерської «103» Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласної диспетчерської розподілу та контролю за виконанням викликів, що на цей час виконує функції евакуаційного підрозділу з відпрацювання викликів з території міста Харкова та районів, та приладів-терміналів, що встановлені на борту кожного спеціалізованого автомобілю екстреної допомоги. Впроваджено також «екстрений виклик» через центральну диспетчерську працівників МВС, МНС та інших рятувальних служб у випадках, які становлять загрозу виїзній бригаді медичної допомоги, з відображенням місця події на карті.
Використання системи разом зі зміною технології та організації роботи диспетчерської служби дає змогу максимально скоротити час доїзду бригади до пацієнта із виконанням державного нормативу доїзду – 10 хвилин у містах, 20 хвилин – у сільських районах, із достовірним – без впливу суб’єктивних факторів моніторуванням цих показників. Щодня Служба екстреної медичної допомоги на Харківщині обслуговує близько 2 тисяч викликів по області і 1200 – 1400 викликів по місту Харкову.

Теги