Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкцію Харківської філармонії планується завершити до кінця 2014 року

Реконструкцію Харківської філармонії планується завершити до кінця 2014 року

Під час робочої поїздки до Харківської області Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко ознайомився з ходом реконструкції Харківської обласної філармонії, яку було розпочато у 2006 році. Він оглянув малу залу, де після закінчення робіт буде встановлено орган, а також ознайомився з Книгою знаменитих музикантів, які виступали зі сцени Харківської філармонії. Серед відомих виконавців з різних країн там є автографи Клавдії Шульженко, Дмитра Шостаковича, Святослава Ріхтера.

На сьогодні побудована 5-поверхова будівля блоку господарсько-артистичних приміщень, завершені всі підготовчі роботи, виконано тимчасове перепланування групи адміністративно-побутових і артистичних приміщень, музичної бібліотеки. Завершити всі роботи з реконструкції планується наприкінці 2014 року.

По закінченню реконструкції в філармонії будуть працювати 3 зали, музей музичної культури, музична бібліотека, студія звукозапису. У новому органному залі буде встановлений унікальний орган німецької фірми «Aleksander Schuke». Завдяки спонсорській підтримці для симфонічного оркестру було придбано рояль, клавесин та на 1 млн. грн. музичних духових інструментів.

Довідка:
Харківська філармонія – одна з найстаріших концертних організацій України – заснована у 1929 році. Тут бували Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін. У 1896 році відомий фотограф Альфред Федецький провів тут перший в Україні кіносеанс, звідси у 1929 році вийшла в ефір перша українська радіостанція.
Сьогодні філармонія відіграє значну роль у естетичному виховання молоді, популяризації кращих зразків класичної та сучасної музики. Тут запроваджено унікальні музичні концерти з використанням найсучасніших лазерних світових технологій. Засновані Фестивалі української музики: «Харків – місто добрих надій» – міський дитячий конкурс музики; «Музичні паралелі»; «Авторська пісня».