Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків – найкращий майданчик для навчання. Костянтин Грищенко

Харків – найкращий майданчик для навчання. Костянтин Грищенко

Сьогодні в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбулася зустріч Віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка зі студентами та викладачами вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Зустріч відбулася у невимушеній обстановці, студенти змогли поставіти Віце-прем'єр-міністру всі запитання, що їх цікавили. У ході бесіди Костянтин Грищенко назвав Харків найкращим майданчиком для навчання та підкреслив, що одне з основних завдань процесу освіти – це сильна мотивація студентів і їх бажання розширювати свій світогляд.

«Сьогодні дуже важливо, щоб отримані знання відповідали вимогам сучасного суспільства, - сказав Костянтин Грищенко. - Необхідно знати іноземні мови, потрібно починати працювати за фахом, ще навчаючись у вузі. Це важливо і для індустрії, і для самих студентів. Я знаю, що Михайло Добкін приділяє цьому велику увагу, і тому Харківський регіон посідає зараз перше місце з конкурентоспроможності серед усіх областей України».

Відповідаючи на запитання студентів, голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що той факт, що багато студентів, які отримали освіту в Україні, виїжджають працювати і жити за кордон, має і свою позитивну сторону.

«Україна стане економічно потужною державою, і люди, які раніше виїхали, повернувшись до нас, привнесуть в життя нашої країни досвід і знання, отримані за кордоном. Обравши для себе національну ідею, ми зможемо повернути все краще в нашу країну і створити тут перспективу для молодих фахівців», – підкреслив Михайло Добкін.

В кінці зустрічі Костянтину Грищенку подарували ювілейну медаль ХНУ ім. В.Н. Каразіна і картину Народного художника України Віктора Ковтуна з видом Харкова.

Теги