Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Багато компаній зі світовими іменами прагнуть відкрити офіси в Харківській області

Багато компаній зі світовими іменами прагнуть відкрити офіси в Харківській області

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, цьому сприяє ряд позитивних особливостей Харківської області, які відрізняють її від інших регіонів України. «У першу чергу, це величезний людський капітал. Якість трудових ресурсів у нас набагато вища, ніж в середньому по Україні. Це обумовлено і історично, і географічно, і нашою ментальністю», - підкреслив голова ХОДА.

Він зазначив, що харківські фахівці завжди затребувані у всіх основних сферах, де застосовуються високі технології.

«На території колишнього СРСР без участі харківських фахівців не відбувається жоден успішний запуск ракетоносіїв і не виходить на орбіту жоден супутник. Без наших IT-фахівців не відбувається нічого цікавого в цій країні. Наші інженери задіяні у виробництві дуже складних і надійних турбін, що дає можливість хвалити харківських фахівців у більш ніж 40 країнах світу.

У сільському господарстві, незважаючи на те, що область поступається багатьом регіонам країни за кліматичними умовами, ми в останні роки стабільно знаходимося серед лідерів і за технологіями, і за врожайністю, і за валовим збором. Тому ми можемо говорити про те, що будь-яке високотехнологічне підприємство, яке теоретично може бути розміщено на території Харківської області, не буде відчувати дефіцит у висококласних фахівцях», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, ще однією унікальною особливістю нашого регіону, яка повинна бути максимально використана, є велика кількість науково-дослідних інститутів, які з часів СРСР робили неоціненний внесок у розвиток науки, і багато світових відкриттів були б неможливими, якби не робота видатних харківських вчених. Крім того, Харків є вузівською столицею України, і тут не може бути проблем з постійним припливом молодих фахівців.

«Тому багато серйозних компаній зі світовими іменами прагнуть відкрити у нас офіс. Це вже зробила компанія IBM. Компанія «Samsung» шукає точки застосування своєї діяльності в Україні і вибирає для цього Харків. Розглядає можливість почати свою діяльність у нас корпорація BASF», - зазначив Михайло Добкін.