Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рейтинг конкурентоспроможності регіонів дозволяє оцінити їх сильні та слабкі сторони

Рейтинг конкурентоспроможності регіонів дозволяє оцінити їх сильні та слабкі сторони

Рейтинг конкурентоспроможності регіонів України служить потужним інструментом для формування вірних стратегічних рішень представниками владної вертикалі і інвесторами, і значною мірою забезпечує ефективність проведення реформ та успішну реалізацію стратегічних програм розвитку регіонів та України, заявив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, відкриваючи семінар-тренінг «Індекс конкурентоспроможності регіонів України: Харківська область». У семінарі взяли участь представники структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації, ХРІДУ НАДУ при Президентові України, обласного центру зайнятості, регіонального фонду підтримки підприємництва та науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України.

«Рейтинг конкурентоспроможності регіонів дозволяє, подібно SWOT-аналізу, оцінювати сильні і слабкі сторони кожного з регіонів, тверезо розуміти можливі ризики і чітко уявляти перспективи розвитку. За підсумками 2012 року Харківській області вдалося піднятися з третього на друге місце після Києва, або перше місце серед областей України. Вища освіта і професійна підготовка, інновації, технологічна готовність, рівень розвитку бізнесу та інфраструктури стали основними конкурентними перевагами Харківської області в національному рейтингу, дозволивши значно випередити найближчих конкурентів. Також Харківській області вдалося зберегти високе 4 місце серед регіонів України у рейтингу, який проводить більш ніж по 50 показникам Кабінет Міністрів України», – зазначив заступник губернатора.

Під час семінару співробітники Фонду «Ефективне управління» провели низку лекцій і тренінгів щодо можливостей застосування міжнародних індексів і рейтингів, місця України в рейтингу глобальної конкурентоспроможності та визначення індексу конкурентоспроможності Харківської області.