Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Михайло Добкін

Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова ХОДА Михайло Добкін, Харківщину не можуть влаштовувати ті суми державних субвенцій, які надходять у регіон. За його словами, в області створені всі умови, щоб освоювати набагато більше коштів, спрямовуючи їх на будівництво важливих для громади об'єктів. «Харківська область готова освоювати більше бюджетних коштів і будувати більше об'єктів. Ми сьогодні готові ефективно реалізувати ряд серйозних програм на території Харківської області, які дадуть максимальний ефект на мінімальну кількість вкладених коштів. Це стосується всіх сфер життєдіяльності нашого регіону, починаючи від будівництва і реконструкції доріг і закінчуючи серйозними гуманітарними проектами. Але можливості державного бюджету сьогодні дуже обмежені, і при розподілі коштів Кабінет Міністрів керується тільки чіткими визначеними критеріями, серед яких є пункт - обов'язково завершити проект у поточному бюджетному році», - повідомив глава області.

За його словами, на Харківщині ведеться постійна робота з підготовки різних проектів, далеко не всі з яких можуть бути реалізовані протягом одного року. Крім того, в області приділяється увага і тим напрямкам, які на державному рівні в умовах гострого дефіциту коштів вважаються другорядними. Зокрема, йдеться про будівництво і реконструкцію сільських Будинків культури.

«Для села, яке розвивається, наявність Будинку культури, - це не примха, а можливість зберегти в цьому селі молоді сім'ї, яким потрібне нормальне дозвілля. Коли немає місця, де люди можуть зібратися і нормально провести вільний час, рано чи пізно вони виїжджають туди, де така можливість є. Такі питання сьогодні мало фінансуються, тому що не відносяться до розряду основних. А у нас вже все підготовлено, ми не чекаємо, коли хтось за нас це зробить. Ми готуємо проектно-кошторисну документацію, проходимо експертизи, готуємося до того, що якщо раптом будуть кошти, щоб вони не обійшли Харківську область, а були направлені в усі райони. За таким же принципом у нас готові пропозиції по кожному району щодо організації будівництва стадіонів, фізкультурно-оздоровчих комплексів», - повідомив Михайло Добкін.