Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі мешканці Харківської області мають отримувати якісну медичну допомогу

Усі мешканці Харківської області мають отримувати якісну медичну допомогу

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, пріоритетом у розвитку медицини є створення умов для роботи медичного персоналу та можливості отримати кваліфіковану допомогу для пацієнтів. «У минулому році в області медичного обладнання було придбано на суму 83 млн. грн., в позаминулому році - близько 90 млн. грн. Це колосальні кошти. Зате сьогодні всі районні лікарні, навіть найвіддаленіших районів Харківської області, мають хороше діагностичне устаткування. Акцент ми робимо на медичному обладнанні, за допомогою якого можна поставити людині діагноз або провести обстеження. Тому що вузькоспеціалізована медична допомога - це вже прерогатива Міністерства охорони здоров'я та Академії медичних наук», - підкреслив глава області.

Як приклад губернатор Харківщини привів систему «Телекард», завдяки якій без спеціальних можливостей можна зробити кардіограму людині навіть у найвіддаленішому населеному пункті області.

«Для цього не треба везти туди швидку допомогу, витрачати гроші на паливо, втрачати час. Будь-який фельдшер, маючи спеціально передане медичне обладнання і телефон, робить кардіограму, а розшифровують її вже в місті Харкові. Тут же по телефону дають рекомендації з надання першої медичної допомоги та приймають рішення - направляти туди бригаду швидкої невідкладної допомоги або обмежитися медикаментозним лікуванням. Не втративши при цьому ні часу, ні грошей», - підкреслив Михайло Добкін.