Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина планує залучити якомога більше високотехнологічних компаній

Харківщина планує залучити якомога більше високотехнологічних компаній

В результаті підготовки і проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року на Харківщині з'явився сучасний комфортабельний аеропорт, нові готелі, які відповідають найвищим вимогам, і зовсім інші можливості в плані поліпшення інфраструктури міста. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції в ІА «Укрінформ» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це означає, що регіон може нормально задовольнити потребу інвесторів, які вирішать відкривати офіси своїх підприємств на території Харкова і Харківської області.

Михайло Добкін нагадав, що ще в 2011 році від імені ХОДА були направлені 100 листів-звернень до провідних світових компаній з пропозицією розглянути можливість відкриття представництв на території області. Було отримано ряд відповідей і пропозицій, зокрема, вже провела першу серію переговорів щодо організації бізнесу на території Харківської області корпорація BASF.

«Ми сподіваємося всіма наявними у нас можливостями і ресурсами залучити якомога більше високотехнологічних компаній у наш регіон. З такими компаніями, як IBM, Samsung, Shell до нас приходять нові можливості і нові технології в організації підприємств, де використовується новітнє обладнання. А найголовніше – для того, щоб працювати на цих підприємствах, необхідна буде перепідготовка, а значить – наші фахівці зможуть поліпшити свої знання та отримати більш високу кваліфікацію», – підкреслив губернатор.