Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наступний перерахунок пенсій відбудеться у грудні 2013 року

Наступний перерахунок пенсій відбудеться у грудні 2013 року

Чергові перерахунки пенсії передбачаються з 1 грудня 2013 року, коли прожитковий мінімум досягне 949 грн. Про це повідомила в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко. За її словами, з 1 січня 2013 року був проведений перерахунок трудових і військових пенсій, і підвищені надбавки з урахуванням нового прожиткового мінімуму.

«На сьогодні прожитковий мінімум для пенсіонерів складає 894 грн. При зміні прожиткового мінімуму автоматично змінюється сума надбавки, а законодавчо передбачено, що всі надбавки та підвищення встановлюються в процентному відношенні від прожиткового мінімуму. Крім того, з 1 січня зроблені були перерахунки пенсій та встановлені пільги для категорій учасників бойових дій, інвалідів війни II і III груп, особам, яким виповнилося 85 років, на рівні інвалідів I групи. Цим категоріям підвищені всі надбавки, які встановлювалися в меншому розмірі», – заявила Тетяна Піпченко.

Вона додала, що в попередній раз на виконання соціальних ініціатив Президента України для цивільних пенсіонерів було зроблено перерахунок пенсій з 1 травня 2012 року.