Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області активно впроваджуються інноваційні розробки

У Харківській області активно впроваджуються інноваційні розробки

На Харківщині окрім використання існуючих інструментів просування та супроводу інвестиційних проектів активно впроваджуються інноваційні розробки. Про це сьогодні в ході засідання Комітету економічних реформ в Києві повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Так, у нашому регіоні розпочато реалізацію проекту комплексного розвитку територій «Село майбутнього», яка стала складовою Національного проекту «Відроджене тваринництво». Реалізація даного проекту стала можлива завдяки злагодженій роботі команди, яка підготувала всю необхідну документацію для ухвалення Постанови Кабінету Міністрів України, яким визначено, що реалізація даного проекту почнеться вже у цьомуроці. Проект має потужну соціальну складову і дозволить значно просунутися у вирішенні гострої проблеми дефіциту робочих місць на селі», – підкреслив глава області.

За його словами, передовим досвідом у супроводі інвестиційних проектів також є створення міста інновацій – технополісу «П'ятихатки».

«Вперше в Україні провідними фахівцями обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, Академії правових наук, Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» було розроблено проект Закону України «Про Технополіс «П'ятихатки» як складової частини Національного проекту «Місто майбутнього». Законопроект передбачає створення спеціального режиму інноваційно-інвестиційної діяльності для підприємств, які працюють у сфері високих технологій і створюють продукт з високою доданою вартістю», – повідомив Михайло Добкін.

За його словами, впровадження таких інновацій дозволить значно прискорити економічний розвиток регіону.