Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тристороння угода між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями Харківської області дозволяє знаходити компроміс у найскладніших ситуаціях

Тристороння угода між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями Харківської області дозволяє знаходити компроміс у найскладніших ситуаціях

Саме так охарактеризував тристоронню угоду, підписану минулого тижня, голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході програми «Від влади до громади» на обласному радіо. За його словами, Харківська область має дуже складну структуру економіки в порівнянні з іншими регіонами – у нас дуже велика кількість державних підприємств, що працювали свого часу на військово-промисловий комплекс, а сьогодні змушені шукати нові ринки збуту на продукцію, яка у них раніше була вторинною. До того ж, як зазначив Михайло Добкін, державне управління не завжди є ефективним порівняно з приватним бізнесом.

«У Радянському Союзі підприємства створювалися з величезними виробничими приміщеннями. При цьому ніхто не рахував, скільки коштує це все обігріти, скільки коштує електрика, водовідведення, подача води. Сьогодні життя змушує усіма цими питаннями займатися. На жаль, через ці проблеми ми частину нашої промисловості втратили в різні роки. І наше завдання сьогодні знайти компроміс між тими, хто намагається вижити разом з підприємством в цих складних умовах, і тими, хто змушений працювати, отримуючи мінімальну зарплату, і не може звільнитися, оскільки треба годувати сім'ю, а знайти іншу роботу людям передпенсійного віку, як правило, дуже важко», – зазначив голова області. 

За його словами, у минулі два роки в області практично не було серйозних конфліктів, де були б порушені інтереси однієї зі сторін, і в цьому величезна заслуга профспілок і Асоціації роботодавців.

«Це не просто документ, який підписали і розійшлися. Це документ, який працює, який дозволяє знаходити компроміс у найскладніших ситуаціях. І перед тим, як цей документ ліг на стіл для підписання, була виконана величезна робота, були суперечки, були спроби взяти на себе більше повноважень або більше прав вибити для своєї сторони. Тим не менш, ця робота була завершена, і коли цей документ ліг на стіл для трьох підписантів, ні в кого вже не було ніяких сумнівів, що його можна підписувати, що нічиї права не будуть порушені», – підкреслив Михайло Добкін.