Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пріоритет держави - ​​сімейні форми виховання

Пріоритет держави - ​​сімейні форми виховання

Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що сьогодні політика держави спрямована на ліквідацію дитячих будинків, оскільки подібна система виховання відходить у минуле. Крім того, перехід на сімейні форми виховання дітей дозволить також вирішити серйозні проблеми установ, де утримуються люди з обмеженими можливостями або психічними захворюваннями.

«Ми з часом зможемо повністю перейти на дитячі будинки сімейного типу або усиновлення. Таким чином ми звільнимо деяку кількість дитячих будинків і зможемо переселити туди ті установи, де перебувають люди з обмеженими фізичними можливостями або ті, що страждають психічними захворюваннями, у яких, як правило, немає родичів», – зазначив Михайло Добкін.

Голова ХОДА розповів про те, що на даний момент багато подібних установ знаходиться в жалюгідному стані. Їх неможливо відремонтувати, а побудувати нові не дозволяє фінансова ситуація.

«У мене є надія, і я бачу, що шанси є, що після того, як вирішиться перша проблема з дітьми, можна буде вирішити і другу проблему з цими установами. І тоді гроші меценатів будуть йти не на підтримання життєзабезпечення того, що руйнується, а на зміцнення матеріально-технічної бази», – сказав Михайло Добкін.