Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підтримка вітчизняного виробництва дозволить зберегти робочі місця і утримати рівень збору податків і інших платежів

Підтримка вітчизняного виробництва дозволить зберегти робочі місця і утримати рівень збору податків і інших платежів

Президент поставив перед регіонами України задачу максимально підтримувати вітчизняного виробника. Як зазначив у програмі обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підтримка вітчизняного виробництва в економічно складний час – це збереження робочих місць, можливість утримати збір податків та інших платежів до всіх бюджетів на рівні минулого року і ще ряд переваг.

Він підкреслив, що сьогодні в сфері енергетичної та продовольчої безпеки необхідно переглянути безліч речей, на які раніше не звертали уваги. Це дозволить зробити Україну менш вразливою для криз, які відбуваються постійно.

«Сьогодні в світі відбуваються серйозні геополітичні зміни, які ґрунтуються на збільшенні потреби в енергоносіях і продуктах харчування. Україна і з одного, і з іншого напрямку є для одних дуже ласим шматком, а для інших – серйозним конкурентом. Ми повинні бути повністю готові до того, що наш внутрішній ринок – це альтернатива, яка повинна існувати на випадок закриття зовнішніх ринків. Ми маємо бути впевнені, що основні життєзабезпечуючі галузі нашого народного господарства абсолютно спокійно можуть бути переорієнтовані з імпортних матеріалів і комплектуючих на вітчизняні», – заявив губернатор Харківщини.

Теги