Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області повністю готові до паводків водостоки та зливова каналізація

У Харківській області повністю готові до паводків водостоки та зливова каналізація

На сьогодні з 202 тисяч одиниць водостоків в Україні фактично очищено 170 тисяч (85%). Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради з підготовки до пропуску повені та сходження криги в 2013 році. «У Луганській, Миколаївській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській областях ця робота проведена повністю, на недостатньому рівні – в Чернівецькій, Львівській областях та в АР Крим. З 7500 км систем зливової каналізації очищено 83% – 6,2 тис. км, у повному обсязі ці роботи виконані в тих же областях, які впоралися із завданням по водостоках. Необхідно посилити роботу в Черкаській і Львівській областях, Криму», – зазначив він.

Олександр Вілкул поставив регіонам завдання посилити підготовку до протипаводкових дій. Особливу увагу він звернув на ситуацію в Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях.

«Недопущення аварійної ситуації - це персональна відповідальність керівників територій. Необхідно задіяти всі ресурси і всі резерви для боротьби зі стихією. Повинна бути забезпечена безпека громадян і територій», – заявив Олександр Вілкул.   

Теги