Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час проведення протипаводкових заходів не повинно бути допущено спекулятивного підняття цін на продукти та медикаменти

Під час проведення протипаводкових заходів не повинно бути допущено спекулятивного підняття цін на продукти та медикаменти

Таке завдання поставив перед усіма регіонами України Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час проведення всеукраїнської селекторної наради щодо дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, пов’язаних із запобіганням підтоплення населених пунктів і територій, забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації у період пропуску повені та сходження криги у 2013 році. Також керівники обласних державних адміністрацій мають забезпечити безпеку громадян, населених пунктів і стратегічних об'єктів; посилити режим роботи лікарень і «швидкої допомоги»; створити необхідні запаси продовольства та медикаментів; забезпечити групи реагування будівельними матеріалами, мобільними дамбами і насосами; закінчити очистку зливових каналів і водостоків; провести необхідний спуск паводкових вод, у тому числі за рахунок вільних ємностей на водосховищах та забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту відповідно до графіка.

«Громадяни також повинні своєчасно отримувати інформацію. Щодня в облдержадміністраціях регіонів з високим ризиком підтоплень повинні проводитися брифінги для ЗМІ», – зазначив Олександр Вілкул.

За його словами, інформація має бути розміщена на сайтах обласних і районних адміністрацій, мерій міст, територіальних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій. Обласні державні телерадіокомпанії повинні представляти інформацію у всіх передачах новин і «біжучим рядком». Задіяні повинні бути всі комунальні ЗМІ.

Теги