Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста побували на відкритті виставки художника Нікаса Сафронова

Учні Школи юного журналіста побували на відкритті виставки художника Нікаса Сафронова

Сьогодні у рамках занять Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА 25 її слухачів побували на відкритті персональної виставки робіт одного з найвідоміших сучасних російських художників - Нікаса Сафронова. У трьох залах Обласного центру культури і мистецтва виставлені понад 80 робіт різноманітних  жанрів, в яких працює художник. В очікуванні урочистого відкриття, юні глядачі знайомляться з його творчістю, критично оцінюючи полотна.

Вдивляючись у деталі картини, намагається знайти в них щось спільне Назарій Баглик, учень школи № 1 м.Лозова: «Ми намагаємося знайти прихований сенс кожної картини. Незважаючи на те, що вони дуже різні їх писав один чоловік, тому щось їх має об'єднувати. Це характер художника, його творчий потенціал».

На виставці «Обране» майбутні журналісти змогли не тільки побачити роботи всесвітньо відомого Майстра, але і поспілкуватися з ним особисто, а найбільш сміливі сфотографувалися і отримали автограф.

«Якби не Школа юного журналіста мене б на цій виставці не було б. Просто тому, що місто досить далеко знаходиться від Харкова. І головне я не отримала б того безцінного досвіду, який нам дають викладачі і лектори, - сказала Яна Коваленко, учениця ліцею № 4 м.Лозова. - Всі ті знання, що нам дають тут, я намагаюся застосовувати на практиці. Після кожного заняття я пишу статті для нашої міської газети «Голос Лозівщіни», враховуючи те, чого мене навчили. І з кожним разом виходить все краще».