Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Вірченко прочитав лекцію слухачам Школи юного журналіста

Юрій Вірченко прочитав лекцію слухачам Школи юного журналіста

Сьогодні в Харкові проводиться чергове заняття для слухачів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. У рамках заняття диктор Харківського обласного радіо Юрій Вірченко прочитав лекцію для юних журналістів. На лекції слухачі Школи дізналися про особливості роботи на радіо, ознайомилися з технікою читання текстів в ефірі, пізнали секрети тренування дикції. Також всі юні журналісти отримали можливість потренуватися у читанні новинних повідомлень під керівництвом досвідченого диктора і змогли поставити йому свої запитання.

«Кожна інформація побудована на трьох китах - що ви говорите, кому ви це говорите і навіщо. При цьому ви самі повинні бути зацікавлені в тому, що читаєте, і особливо це важливо на радіо, тому що там слухач не знає вас, він тільки чує ваш голос. Тому на радіо працювати складніше, ніж на телебаченні, адже на екрані ви можете утримати глядача картинкою», - розповів Юрій Вірченко.

Слухачі Школи сприйняли інформацію з інтересом і з задоволенням потренувалися в читанні текстів. За словами 10-класника Назарія Баглика з Лозівського району, кожне заняття в Школі дає йому багато корисної інформації, яку він згодом зможе застосувати в роботі.

«Я ходжу в Школу з початку цього навчального року, за цей час я дізнався дуже багато цікавих фактів, познайомився з багатьма цікавими людьми. Найголовніше, що тут ми отримуємо і теорію, і практику, і у нас є можливість удосконалювати свої здібності. Що стосується сьогоднішнього заняття, то я також дізнався багато нового. У мене є інтерес до телебачення, а там теж дуже важливі дикторські здібності. Юрій Вірченко - фантастична людина, багатьом речам нас усіх навчив, тому мені заняття сьогодні дуже сподобалося», - сказав він.