Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виставка робіт Нікаса Сафронова у Харкові має сприяти зміцненню культурних зв'язків між Україною і Росією

Виставка робіт Нікаса Сафронова у Харкові має сприяти зміцненню культурних зв'язків між Україною і Росією

30 березня у Харкові відбудеться відкриття персональної виставки робіт одного з найвідоміших сучасних російських художників Нікаса Сафронова. Харків’яни побачать більше 80 робіт, виконаних у різних жанрах та у різні часи. Серед прихильників творчості художника і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Проведення таких заходів - це насамперед можливість зайвий раз відкрити Харків, як одну з культурних столиць України. Наша земля багата великими художниками минулого, сподіваюся, нинішнє покоління теж впише себе в історію. І приїзд сюди Нікаса - це можливість для них познайомитися не тільки з його творчістю, але й з людиною, яка за життя стала знаменитою і затребуваною», - сказав Михайло Добкін.

Нікас Сафронов писав портрети президентів та королів, зірок кіно та естради. За власним зізнанням, йому цікаві люди, які займаються духовністю і щось роблять для цього світу.

«Я все роблю з любов'ю. Я позитивна людина і зі своїми героями я працюю із задоволенням. Це люди, з якими мені цікаво, я їх дуже поважаю. Ніхто не знає, що залишиться для вічності. Це тільки час розсудить, але я намагаюся все робити професійно і вдосконалюватися у творчості», - каже художник.

Так, він багато працює на замовлення, але як кожний митець пише роботи і «для душі». Саме на них надихає сьогодні художника українська земля і її люди. З нинішніх відомих людей України Нікас написав би портрет Олега Скрипки, до творчості якого відноситься дуже шанобливо. А ось портрет Богдана Ступки, легкий начерк якого був зроблений під час одного з кінофестивалів, на жаль, написаний вже не буде.

«Для душі» я хочу написати в Шишаках на Полтавщині цикл «Полтава». Присвятити його Гоголю, Україні. Сьогодні ми були в Будинку-музеї Іллі Рєпіна. Я обіцяв написати спеціально на тему Рєпіна роботу і подарувати її музею. Сподіваюся, в наступний приїзд наприкінці травня робота вже буде готова, і я з задоволенням віддам данину і частину своєї творчості цьому місту, і краю», - сказав Нікас Сафронов.

За словами організаторів, основне призначення виставки – зміцнення культурних зв'язків між Україною і Росією та знайомство харківського глядача з творчістю митця. У планах художника і його творчої групи – проведення персональних виставок у всіх великих містах України.

Довідка. З 30 березня по 26 травня 2013 року персональна виставка робіт художника Нікаса Сафронова під назвою «Обране» відбудеться за адресою: м.Харків, вул. Пушкінська, 62. З 10.00 до 19.00, без вихідних. Телефон для довідок: (057)700-26-62, 700-32-69.