Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області є все необхідне для запобігання паводкам та ліквідації їх наслідків

У Харківській області є все необхідне для запобігання паводкам та ліквідації їх наслідків

На Харківщині в достатній кількості підготовлена вся необхідна техніка та матеріальні ресурси для запобігання підтопленню населених пунктів, а також ліквідації наслідків паводків у разі їх виникнення. Про це сьогодні на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив перший заступник начальника ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Олександр Волобуєв.

«У нас щодоби заступає на бойове чергування 125 пожежних автоцистерн та близько 550 рятувальників. Всього ми можемо залучити до робіт 220 пожежних автоцистерн, 4 пожежні насосні станції, в тому числі і більше 60 автомобілів підвищеної прохідності. Всього у нас в гарнізоні більше 2 тисяч рятувальників, яких ми можемо перевести на казармене положення. Для надання допомоги населенню в зонах можливого затоплення від університету цивільного захисту, військових підрозділів області, підрозділів внутрішніх військ, ГУ МВС України в Харківській області, Держприкордонслужби можливе залучення понад 50 одиниць спеціальної техніки та більше 3 тисяч курсантів, солдатів і офіцерів. Підрозділи нашої служби готові до виконання поставлених завдань в умовах весняного паводку», - повідомив він.

За словами Олександра Волобуєва, крім цього в області є можливість залучення спеціальної техніки в кількості 6 одиниць, з яких 3 одиниці призначені для створення відвідних каналів для води, плаваючий танк для організації переправи мешканців і автомобільної техніки в місцях затоплення, а також доставки матеріальних засобів, потужні тягачі.

«Ми можемо обладнати 2 пункти життєзабезпечення на 120 осіб. Створено запас мішків для наповнення їх піском, підготовлені до роботи 2 піротехнічні групи чисельністю 10 осіб, спеціальне відділення для проведення водолазних робіт, 40 пересувних електростанцій, 23 мотопомпи, 40 веслових човнів, 3 моторні човни. На озброєнні знаходиться необхідна кількість рятувальних засобів індивідуального призначення. У разі необхідності ми можемо задіяти гелікоптер державної служби надзвичайних ситуацій, який дислокується в аеропорту Харкова», - розповів він.

Також в області розроблено всі необхідні плани з координації роботи різних служб і допомоги населенню в разі надзвичайних ситуацій.