Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина посідає 4 місце серед регіонів України за реалізацією іпотечної програми для забезпечення громадян доступним житлом

Харківщина посідає 4 місце серед регіонів України за реалізацією іпотечної програми для забезпечення громадян доступним житлом

«Обсяг введення в експлуатацію житла у країні демонструє позитивну динаміку, у минулому році у Харківській області було прийнято в експлуатацію на 13,3% більше житла порівняно з 2011 роком – це близько 380 тис. кв. м», – зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник у ході виїзного засідання колегії Міністерства. Він нагадав, що в Україні реалізується ряд державних житлових програм, які довели свою ефективність. За підсумками минулого року за рахунок реалізації усіх цих програм отримали можливість поліпшити житлові умови більше 4 тисяч сімей. Також на виконання соціальних ініціатив Президента України у травні 2012 року започатковано нову іпотечну програму для забезпечення громадян доступним житлом, яка дає можливість за державної підтримки отримати кредит на придбання житла під 3% річних.

«У рамках програми у 2012 році було укладено 1233 договори на часткову компенсацію відсотків. Найбільш ефективно програма реалізується у м. Києві, Сумській, Вінницькій і Харківській областях. На Харківщині в рамках цієї програми укладено 77 договорів, за цим показником вона посідає 4 місце серед регіонів України», – сказав Геннадій Темник.

Міністр зазначив, що реалізацію житлових програм у 2013 році буде продовжено і повідомив, що за I квартал року всі компенсації, які мали бути зроблені за кредитами, що залучались у 2012 році, повністю здійснено. «Держава і Уряд повною мірою виконали свої зобов’язання», – підкреслив він.

Теги