Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав учнів, педагогів та роботодавців Харківщини зі святом професійно-технічної освіти

Євген Савін привітав учнів, педагогів та роботодавців Харківщини зі святом професійно-технічної освіти

Сьогодні у навчально-спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбулося свято професійно-технічної освіти «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини», почесними гостями котрого стали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови облради Олена Олешко. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вітаю учнів та педагогів, випускників шкіл, працівників промислових підприємств і роботодавців зі святом професійно-технічної освіти. Робочі професії є двигуном економічного розвитку держави, яка на сьогоднішній день відчуває брак професійних кадрів. Пріоритетом державної та регіональної політики є пошук нових форм ділового партнерства та ефективної взаємодії ринку праці, економіки та профтехосвіти. Хочу підкреслити, що гарні фахівці будуть затребувані на всеукраїнському та обласному ринку праці не тільки сьогодні, але і в майбутньому. Бажаю всім випускникам шкіл і ПТУ успіху у виборі подальшого професійного шляху і працевлаштуванні, а педагогам – працьовитості і терпіння», – зазначив у своєму вітанні заступник губернатора.

В ході свята були продемонстровані творчі досягнення ПТНЗ Харківщини. Відбулась виставка технічної та декоративно-прикладної творчості учнів профтехзакладів за участі підприємств-замовників робітничих кадрів, показ трудових прийомів окремих професій та презентація моделей одягу та зачісок.

Метою заходу також було інформування молоді службою зайнятості та проведення профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл і молоді м. Харкова та області. Учні загальноосвітніх шкіл мали змогу ознайомитися з закладами профтехосвіти Харківщини, зробити свій вибір та у майбутньому сприяти відродженню престижу робітничих професій.

Довідка:
У Харківській області професійну освіту надають 53 державних професійно-технічних навчальних закладів, з яких 5 вищих професійних училищ, 5 центрів професійно-технічної освіти, 34 професійних ліцеї та 6 навчальних центрів при установах виконання покарань. 
Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється за 19 напрямами та видами економічної діяльності та 121 професією. За галузевим спрямуванням підготовку ведуть для промисловості 13 професійно-технічних навчальних закладів, будівництва – 13, сільського господарства – 14, сфери послуг – 3, транспорту – 3. Контингент учнів професійно-технічних навчальних закладів складає понад 17 тисяч осіб. Щороку на ринок праці випускається близько 10 тисяч кваліфікованих робітників, загальна зайнятість яких у 2012 році становила 97,6 %.

Теги