Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щоб ефективно запрацювали всі житлові програми, необхідно повернути довіру людей до держави. Михайло Добкін

Щоб ефективно запрацювали всі житлові програми, необхідно повернути довіру людей до держави. Михайло Добкін

Реалізація державних програм у сфері будівництва доступного житла для громадян дозволить вирішити ряд найважливіших для Харківщини питань - підкреслив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, головна умова, яка повинна бути виконана для швидкої та ефективної реалізації житлових програм, - це довіра людей до держави. «Необхідно внести певні корективи, щоб ці програми реально запрацювали, але найголовніше - повернути довіру до держави у людей. Якщо людина буде знати, що протягом 15 років, на які вона взяла кредит, держава буде незалежно від того, хто знаходиться при владі, утримувати взяті на себе зобов'язання, я думаю, що кількість сімей, які побажають купувати квартири за якоюсь із існуючих програм, буде в рази збільшуватися», - заявив глава області.

За його словами, на даний момент всі програми працюють недостатньо ефективно, щоб вирішити квартирне питання для харків'ян і мешканців області.

«На 1 січня 2013 року на квартирній черзі в Харківській області стояло 53182 сім'ї. Якщо подивитися, як вирішується квартирне питання, то навіть при всіх програмах, які є на сьогодні, темпи не можуть задовольняти ні владу, яка за це відповідає, ні населення, ні будівельників, які могли б будувати і здавати в експлуатацію більше житла, ніж вони зараз. Для нас реалізація цих програм - це не просто вирішення квартирного питання, але і серйозні інвестиції в будівельну сферу, яка до 2008 року була одним з двигунів економіки нашого регіону, а сьогодні потребує серйозної державної підтримки», - сказав Михайло Добкін.