Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується реконструкція теплопостачальних систем

На Харківщині продовжується реконструкція теплопостачальних систем

У Харківській області багато уваги приділяється оновленню і реконструкції систем теплопостачання. Сьогодні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в ході робочої поїздки на Харківщину ознайомився з реконструйованою котельнею по вул. Шевченка, 301-А в м. Харкові.

В 2012 році Комунальне підприємство «Харківські теплові мережі» спільно з Інститутом технічної теплофізики НАН України почало реконструкцію котельні по вул. Шевченка, 301-А з установкою експериментального котла КВМУ-1, виготовленого ВАТ «Броварський завод комунального обладнання». Це енергоефективний вітчизняний продукт, вартість якого набагато менша, ніж зарубіжні аналоги. Результатом проекту є впровадження передової технології глибокого використання теплотворної здатності природного газу.

Газова водогрійна котельня призначена для теплозабезпечення житлових і громадських будівель. Від котельні здійснюється теплопостачання (на потреби опалення та гарячого водопостачання) 6 житлових будинків, дитячого садка № 87, восьми відомств та 1 будинку відомчого житлового фонду.

Роботи з монтажу нового котла розпочато з другої половини листопада 2012 року. Монтаж нового котла проводився в котельні без припинення теплопостачання споживачів. На сьогодні котел повністю змонтований, підключений до комунікацій. Його ККД становить близько 98%. Фактична економія споживання природного газу в порівнянні з котлами старого типу складає 40%.