Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові у рамках підготовки до Євробаскету-2015 під будівництво нової мультифункціональної арени та тренувального комплексу виділена земля

В Харкові у рамках підготовки до Євробаскету-2015 під будівництво нової мультифункціональної арени та тренувального комплексу виділена земля

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів в Харкові виїзну нараду щодо підготовки міста до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році. Олександр Вілкул перевірив хід підготовчих робіт до будівництва багатофункціональної арени та універсального тренувального комплексу. У нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович.

«Уряд створює нові можливості для розвитку Харківської області. Зокрема, за підтримки держави Харків отримає до Євробаскету-2015 сучасну багатофункціональну арену, де можна буде проводити змагання більше ніж зі 100 видів спорту, а також масштабні виставки та концерти. У місті буде побудовано і універсальний спортивний тренувальний комплекс, де проходитимуть тренування з баскетболу, волейболу, гандболу, тенісу та іншим видам спорту. Після Чемпіонату на базі цього комплексу буде створена дитячо-юнацька спортивна школа. Це стане потужним імпульсом для розвитку спорту та базою для підготовки майбутніх чемпіонів, які прославлятимуть Харківщину та Україну», - сказав Олександр Вілкул.

Як доповів Віце-прем’єр-міністру України директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович, харківська міська рада вже виділила землю для будівництва багатофункціональної арени та тренувального комплексу на проспекті Маршала Жукова 2-Б. Ділянку обрано з урахуванням вже існуючої інфраструктури: поруч розташовані Палац спорту, розвинута мережа громадського транспорту, неподалік знаходяться декілька готелів. Новий мультифункціональний комплекс «Харків-Арена» при проведенні баскетбольних матчів розрахована на 6 тис. глядацьких місць, хокейних матчів - на 5 тис., масштабних концертів - на 7 тис.

«Завдяки Євробаскету-2015 у Харківську область будуть залучені інвестиції на розвиток спорту, створення нових можливостей для проведення змагань міжнародного рівня, масштабних культурно-масових заходів. Це сприятиме залученню до занять спортом молоді, особливо дітей. Крім того, кошти підуть на ремонт доріг та благоустрій міста», - сказав Олександр Вілул.

Він зазначив, що інвестиції в Харківську область Уряд залучає на умовах державно-приватного партнерства. Зокрема, багатофункціональну арену (у тому числі проведення комунікацій та благоустрій прилеглої території) буде побудовано за кошти приватного інвестора. При цьому 25% від суми приватних інвестицій - це власні кошти інвестора, а 75% - кредитні, які інвестор бере в банку. До 2020 року інвестор повертає банку тіло кредиту, а держава компенсує відсотки банківського кредиту. Відсоткова ставка буде нижче середньоринкової. Таким чином, будуть створені нові робочі місця, як під час будівництва об'єктів, так і в подальшому для їх обслуговування. Уряд побудує у Харкові універсальний тренувальний комплекс. У тому числі в Харкові за державні кошти будуть проведені роботи з будівництва та ремонту доріг, а також благоустрою міста.

Довідка. Чемпіонат Європи з баскетболу входить у п’ятірку найбільших спортивних змагань світу та посідає друге місце в Європі.

Євробаскет-2015 буде проходити у шести містах України. Зокрема, у Харкові, Одесі, Львові та Києві відбудеться груповий етап змагань, у Дніпропетровську, Донецьку та Києві - півфінальні й фінальні ігри. Євробаскет триватиме протягом 20 днів. За цей час відбудеться 90 матчів, у яких змагатимуться 24 національні збірні країн Європи.

Для підготовки та проведення цього Чемпіонату в Україні створено Координаційний комітет, який очолив Президент України Віктор Янукович, секретарем комітету призначено Віце-прем'єр-міністра України Олександр Вілкула.