Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Вілкул ознайомився з роботою міні-заводу з виготовлення купе кабін КСП «Харківміськліфт»

Олександр Вілкул ознайомився з роботою міні-заводу з виготовлення купе кабін КСП «Харківміськліфт»

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів в Харкові виїзну нараду щодо впровадження пілотного проекту з модернізації ліфтів, внутрішніх електричних мереж багатоквартирних будинків та впровадження інноваційних технологій в житловому фонді. Нарада відбулася на мінізаводі з виготовлення кабін для ліфтів комунального спеціалізованого підприємства «Харківміськліфт».

Міні-завод введений в експлуатацію у березні 2009 року. Завод створено для виготовлення запасних частин на ліфти, строк експлуатації яких складає 50 і більше років. Продукція міні-заводу використовується при виконанні робіт з капітального ремонту ліфтів і внутрішньобудинкових електромереж. Кабіни будуть встановлюватися у житлових будинках у рамках реалізації Програми «Модернізація інженерного обладнання житлового фонду міста Харкова». На заводі працює 14 осіб. За чотири роки роботи міні-заводом розроблено і випущено 24085 одиниць продукції на загальну суму 3 млн. 45 тис.грн.

Крім того, КСП «Харківміськліфт» розробило Комплекс технічних засобів «Розумний під'їзд», який включає в себе чотири складові: систему управління світлом - освітлення місць загального користування, систему управління доступом, в основі якої лежить домофон, систему управління ліфтом і доступ до мережі центральної єдиної диспетчерської. Всі ці системи працюють в комплексі, дозволяють зібрати інформацію про стан інженерного обладнання всіх під'їздів житлових будинків, управляти цим обладнанням, інформувати мешканців міста про стан житлового приміщення, інформувати їх про проведені роботи.