Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Вілкул ознайомився з проектом будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів Євробаскету - 2015

Олександр Вілкул ознайомився з проектом будівництва багатофункціональної спортивної арени для проведення матчів Євробаскету - 2015

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в ході робочої поїздки на Харківщину відвідав будівельний майданчик багатофункціональної спортивної арени та ознайомився з проектом її будівництва.

Реалізація Концепції підготовки національної спортивної інфраструктури здійснюватиметься за трьома напрямами. Перше – будівництво нових сучасних спортивних арен. Згідно з вимогою Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА), в Україні буде побудовано 7 сучасних спортивних арен. Кожна з арен для проведення групового турніру повинна мати не менше 6 тисяч глядацьких місць, арени для півфіналу - не менш 10 тис., фіналу – не менш 15 тис. Планується, що це будуть мультифункціональні комплекси, які легко трансформуватимуться залежно від потреб: від спортивних змагань з більше 100 видів спорту, до масштабних концертних та виставкових заходів. У Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові буде побудовано 6 сучасних багатофункціональних арен, а також буде проведена реконструкція Палаців спорту в Києві та Дніпропетровську.

Другий напрямок - створення тренувальних майданчиків для 24-х національних збірних країн Європи, зокрема, будівництво 5 тренувальних баз у Дніпропетровській, Донецькій, Одеській, Харківській та Львівській областях. Тренувальні комплекси будуть збудовані за державні кошти. Після закінчення Євробаскету-2015 на основі цих баз будуть створені дитячо-юнацькі спортивні школи європейського рівня. У рамках другого напряму також заплановано будівництво 3 тренувальних комплексів у Криму, Карпатах та Києві.

Третій напрямок - створення комфортних умов для відвідування вболівальниками спортивних заходів фіналу європейського Чемпіонату. Зокрема, будуть побудовані нові термінальні комплекси та злітно-посадкові смуги в аеропортах Дніпропетровська та Одеси.

Теги