Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові реалізується пілотний проект з встановлення в ліфтах камер відеоспостереження

У Харкові реалізується пілотний проект з встановлення в ліфтах камер відеоспостереження

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ на КСП «Харківміськліфт» директор підприємства Анатолій Кандауров, у пілотному проекті з установки в ліфтах камер відеоспостереження беруть участь три міста: Харків, Київ та Полтава. У кожному з них відеокамерами обладнано близько 100 ліфтів.

«На ліфтах, які охоплені цією системою, встановлюються спеціалізовані системи датчиків і управління. Це двосторонні канали зв'язку. Тобто ми можемо не тільки сканувати технічний стан ліфтів, але і здійснювати процес управління підйомниками: запуск, зупинку, відкриття дверей. Крім цього, основним з підрозділів даного каналу є звуковий зв'язок. Тобто ми можемо зв'язуватися як з купе-кабіною, так і з ліфтовим приміщенням», - сказав провідний інженер ЦДС КСП «Харківміськліфт» Олександр Заковоротний.

«У Дзержинському районі Харкова завдяки камерам відеоспостереження, встановленими в ліфтах, затримали злодіїв, які зрізали кабелю на 500 тис. грн. Тому це дуже хороший проект», - підкреслив директор підприємства Анатолій Кандауров.

За його словами, якщо проект буде підтриманий на рівні Уряду, такі системи відеоспостереження будуть встановлені в усіх ліфтах Харкова і області.