Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розробили комплекс технічних засобів «Розумний під'їзд»

У Харкові розробили комплекс технічних засобів «Розумний під'їзд»

Про це сьогодні в ході прес-туру представників ЗМІ на КСП «Харківміськліфт» повідомив директор підприємства Анатолій Кандауров. За його словами, аналогів такого комплексу в Україні ще немає. «На сьогодні в місті існує проблема з домофонами і вхідними дверима в під'їзд, їх ламають. Тому Харківським міським головою було поставлено завдання - розробити таку систему, щоб вона забезпечила безпеку і збереження майна. Наші конструктори попрацювали, і ми досягли непоганих результатів», - сказав Анатолій Кандауров.

«Комплекс технічних засобів «Розумний під'їзд» включає в себе чотири складових: систему управління світлом - освітлення місць загального користування, систему управління доступом, в основі якої лежить домофон, систему управління ліфтом і доступ до мережі центральної єдиної диспетчерської. Всі ці системи працюють в комплексі, дозволяють зібрати інформацію про стан інженерного обладнання всіх під'їздів житлових будинків, управляти цим обладнанням, інформувати мешканців міста про стан житлового приміщення, інформувати їх про проведені роботи», - сказав конструктор комплексу Петро Лазаренко.

Він також підкреслив, що основне завдання такого проекту задовольняти потреби не тільки населення, але й комунальних підприємств.