Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Освіта – це інвестиція в майбутнє України

Освіта – це інвестиція в майбутнє України

«Освіта – це інвестиція в майбутнє. Суспільство будь-якої держави, турбуючись про освіту, фактично, робить інвестиції в розвиток економічної, соціальної та гуманітарної сфери країни», – зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, за показниками дошкільної, загальноосвітньої, професійно-технічної та вищої освіти I-IV рівня акредитації Харківщина входить до кола найбільш розвинених областей України.

«Ми впевнено посідаємо перше місце серед переможців Малої академії наук, а також за результатами виступів у IV Всеукраїнському етапі Олімпіад з базових дисциплін. За трьома показниками розвитку дошкільної освіти, які визначено в Кабінеті міністрів, ми впевнено входимо до п’ятірки кращих областей. Рівень вчителів і вихователів підтверджується успішними виступами в професійних конкурсах «Вчитель року» і «Вихователь року», а харківські студенти становлять кістяк команд на міжнародних турнірах та Олімпіадах студентської молоді з дисциплін природно-математичного циклу і відзначаються своїми перемогами», – зазначив Роман Шаповал.

Також він нагадав, що вихованці харківських ВНЗ можуть пишатися досягненнями у сфері нових IT-технологій та участю у міжнародних олімпіадах з хімії і фізики, а також відзначив, що юні спортсмени Харківщини входять до складу студентських, молодіжних і юнацьких команд не тільки області, але і України.