Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться ХІІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді

У Харкові відбудеться ХІІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді

Спілка етнологів та фольклористів м.Харкова за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації планують його проведення з 24 березня по 7 квітня 2013 року. «Кроковеє коло» - це фестиваль традиційної народної культури Слобожанщини, його мета - залучення дітей та молоді до збереження та впровадження в життя народних звичаїв, обрядів, традицій рідного краю. У програмі: науково-практична конференція, творчі змагання, гала-концерт та заключна виставка робіт юних майстрів традиційних художніх ремесел.

Конкурси фестивалю проводяться за такими номінаціями: „Фольклористично-етнографічні програми", „Автентичний спів", „Традиційні художні ремесла".

До участі у конкурсах запрошуються учасники народознавчих, дослідницько-виконавських гуртів загальноосвітніх шкіл, шкіл естетичного виховання, будинків дитячої та юнацької творчості, клубних закладів Харківської області та м.Харкова, окремі виконавці віком від 6 до 17 років, студентська молодь.

Адреса оргкомітету: 61002, м. Харків, вул. Пушкінська, 62, Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва,
тел./ факс +38 (057) 700-26-62, 728-16-47
+38 (057) 728-16-40, 700-32-69, 728-16-39
 

Програма фестивалю:

24 березня - Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, ст. метро „Пушкінська" або „Архітектора Бекетова").
8.00 – заїзд та реєстрація учасників конкурсу „Традиційні народні художні ремесла";
9.00-13.00 – виставка та виконання конкурсних робіт.
30 березня - Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва.
9.00 – заїзд та реєстрація творчих колективів та окремих виконавців м. Харкова – учасників конкурсів „Солоспів", „Гуртовий спів", „Фольклористично-етнографічні програми".
10.00 –огляд конкурсних програм.
31 березня  - Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва
9.00 – заїзд та реєстрація творчих колективів та окремих виконавців Харківської області – учасників конкурсів „Солоспів", „Гуртовий спів", „Фольклористично-етнографічні програми".
10.00 – огляд конкурсних програм.
15.00 – нагородження переможців конкурсів „Солоспів", „Гуртовий спів", „Фольклористично-етнографічні програми".
7 квітня  - Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва
9.00 – заїзд та реєстрація учасників науково-практичної конференції;
10.00 – початок науково-практичної конференції.
15.00. Відкриття заключної виставки робіт та нагородження переможців конкурсу традиційних народних художніх ремесел.
22 травня - Гала-концерт переможців фестивалю буде проведено у рамках урочистих заходів з нагоди Всеукраїнського літературно-мистецького свята „В сім'ї вольній, новій…" біля пам'ятника Т.Г. Шевченку.