Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському районі завершився перший етап Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України»

В Ізюмському районі завершився перший етап Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України»

Сьогодні на меморіалі Слави на горі Крем'янець у м.Ізюм відбувся урочистий мітинг, присвячений 70-річчю визволення Ізюмського району від фашистських загарбників. Під час мітингу представникам ветеранських організацій Ізюмського району їх колеги з Балаклійського району вручили копію Прапора Перемоги і капсулу зі священною землею з місць найзапекліших боїв. У заході взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич, учасники бойових дій з Ізюмського та Балаклійського районів.

На землі Ізюмщини з лютого по вересень 1943 року тривали важкі позиційні бої. Тут поховано 800 тисяч захисників Вітчизни.

«Цей рік знаменний для Харківської області, оскільки він проходить під знаком 70-річчя визволення області та України від німецько-фашистських загарбників. У житті кожного народу, кожної людини дуже важливі такі віхи, як велика Перемога. Це подія, яка змінила наш народ на багато років. Для багатьох поколінь вона буде неминущою ще багато років. Те, що Прапор Перемоги у нас підхоплює молодь, захисники Батьківщини на інших фронтах - на Афганському, Чорнобильському, вселяє надію і впевненість у тому, що Перемога буде значущою подією для нашого народу так довго. Для молоді це подія багато в чому визначає їх світогляд, подальшу участь в долі нашої країни», - сказав начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськими організаціями ХОДА Володимир Зінченко.

За дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна, він вручив Почесну грамоту облдержадміністрації Кисловському Миколі Васильовичу, за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність.

На Харківщині Всеукраїнська естафета буде тривати до 19 вересня - дня остаточного звільнення Харківської області. У проведенні естафети візьмуть участь члени 43 міських та районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.