Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківщини проявляють активність і зацікавленість щодо участі у форвардній програмі ДПЗКУ

Аграрії Харківщини проявляють активність і зацікавленість щодо участі у форвардній програмі ДПЗКУ

Про це сьогодні під час селекторної наради Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт повідомила директор Департаменту закупівель і логістики ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Ольга Погорєлова. «Станом на 22 березня вітчизняними сільгоспвиробниками подано 185 заявок із 22 областей України на реалізацію за форвардними контрактами понад 320 тисяч тон зерна. Найкращий показник у Харківської області. На сьогодні від неї подано заявок на реалізацію 44 тисяч тонн зерна (другий показник у Полтавської області – 32 тисяч тонн)», – підкреслила директор Департаменту.

Метою програми форвардних закупівель зерна у сільгоспвиробників, що розпочата Державною продовольчо-зерновою корпорацією України з 1 березня 2013 року, є авансове забезпечення аграріїв доступними фінансовими ресурсами на вирощування врожаю, а також організація його гарантованого збуту за конкурентоспроможними ринковими цінами.

Зараз триває перший етап форвардних закупівель, який передбачає подання аграріями заявок, формування пакетів необхідних документів, укладання форвардних контрактів, договорів застави та договорів комплексного страхування майбутнього врожаю. Перший етап форвардної програми ПАТ «ДПЗКУ» триватиме орієнтовно до кінця травня поточного року.